Algemene informatie

Het gehoorzaamheidsprogramma:

De hondenschool volgt het gehoorzaamheidsprogramma voor alle honden aangesloten onder de sectie 4B bij K.K.U.S.H. ( Koninklijke Kynologische Unie Sint- Hubertus). Het gehoorzaamheidsprogramma heeft tot doel uw hond gehoorzaam te maken en verdraagzaam tegenover andere mensen en dieren. Het is de bedoeling de geleider en zijn hond te leren hoe zij tot een ideale mens-hond-relatie kunnen komen.

Deze relatie dient zo te zijn dat geleider en hond zich op een sportieve wijze volledig kunnen ontplooien. Dit alles zonder dat de hond een hinder is voor zijn omgeving. Het gehoorzaamheidsprogramma kan beoefend worden door alle honden, groot of klein. Ook honden zonder stamboom zijn toegelaten.


Wat heeft U nodig?

→ DE HALSBAND:
Verschillende honden, verschillende maat… iedere hond is anders en de goede maat halsband kiezen is dan ook belangrijk. Natuurlijk heb je kleine en grote honden, maar de nekmaat is afhankelijk van meer factoren. Denk hierbij aan het ras, of het een mannetje of vrouwtje is, of de hond een dikke vacht heeft of niet en of de hond wat dikker of dunner is dan normaal. De halsband moet strak zitten, maar ook comfortabel. Een goede maatstaf is dat je twee vingers tussen de halsband en de nek van de hond moet kunnen steken.

→ DE LIJN:
Geen flexi (uitrolbare). De lengte bedraagt ongeveer 2 meter. Een politielijn is aanbevolen.

→ APPORTEERVOORWERP:
Voor pups een zacht voorwerp (een sok met daarin een plastiek zakje en een knoop is voldoende. Het voorwerp moet lang genoeg zijn zodat er een trekspelletje mee kan gedaan worden).

→ AANGEPASTE KLEDING :
Aangepast en kwalitatief materiaal is heel belangrijk bij de africhting van uw hond. Daarom verkoopt de hondenschool volgende artikelen aan voordelige prijzen, evenwel zonder koopverplichting:

□ Lijnen in verschillende materialen en lengtes.
□ Apporteervoorwerpen en balletjes
□ Hondenkoekjes
□ Clubkledij: sweater, T-shirt, pet, trainingsjasjes of -rokjes.

Inentingen

De hondenschool eist dat elke hond die op het terrein verschijnt ingeënt is of voldoende antistoffen heeft, aangetoond door tittertest tegen hondenziekte, besmettelijke hepatitis en parvovirus (kattenziekte). Inentingen tegen rabiës (hondsdolheid) is niet-verplicht maar wel wenselijk. Kennelhoest is aanbevolen! De inentingsboekjes worden regelmatig gecontroleerd. Zorg dat u steeds in orde bent hiermee!

Wedstrijden

Carine Aerts is de wedstrijdverantwoordelijke van ‘De Woef’ en  kan gecontacteerd worden via wedstrijd@dewoef.be
De kalender met de wedstrijddata voor Sectie 4B ‘Gehoorzaamheidsprogramma’
via KKUSH.be:
bekijk de kalender